Recept week 16 – gebakken aardpeer

De aardpeer is een bijzonder eruitziende groente die je vaak in de schappen van de gewone supermarkt niet ziet. Hij kan rauw gegeten worden en is lichtelijk zoet. Als je hem rauw eet moet je dit wel binnen enkele dagen na het ontvangen van de tas doen, vers zijn ze het lekkerst. De aardpeer kan door salades, maar is ook te gebruiken om bijvoorbeeld te koken en bakken. Hieronder een makkelijk recept voor gebakken aardperen!
Ingrediënten
-Aardpeer
-Een klein beetje peterselie
-Een klein beetje bieslook
-Boter of olijfolie om in te bakken
*Als je deze kruiden niet hebt zijn ze vervangbaar door wat jij lekker vindt!
Instructies
– Was de aardperen goed en snij ze, geschild of ongeschild, in gelijke stukken. Snij ook de bieslook en peterselie fijn
-Vul een pan met ruim water en voeg de aardperen toe. Breng het langzaam op middelhoog vuur aan de kook. Giet de aardperen af zodra het kookt.
– Bak hierna de aardperen in een koekenpan goudbruin en gaar.
– Voeg op het laatste moment de kruiden toe.
Recept naar en foto van: http://www.aanonzetafel.nl/gebakken-aardperen-met-verse-kr…/

foto van Fruit And Vegetables Amsterdam - FAVA.

Plaats een reactie