Over / About FAVA

Fruit And Vegetables Amsterdam

Fruit And Vegetables Amsterdam is opgericht in november 2014 als een studenteninitiatief om biologische groenten en fruit op een duurzame manier beschikbaar te maken. Dit betekent lokale, seizoensgebonden producten met een verkorte handelsketen, die toegankelijk worden gemaakt voor studenten en medewerkers op Science Park (UvA). (Voor meer informatie over onze missie en visie klik hier)

Met een kleine moeite een positieve bijdrage aan het milieu en je eigen gezondheid!


Fruit and Vegetables Amsterdam was founded on November 2014 as a student initiative to sustainably market organic fruit and vegetables. This means local and seasonal products, with a shortened market cycle, available for students and staff at the University of Amsterdam Science Park.

With little effort, a positive contribution to the environment and your own health!



Wie
wij zijn

FAVA is opgericht door vijf bachelor studenten aan de UvA: Thya van den Berg, Casper Borgman, Esther Bos, Maarten Mol en Mayke Nieuwkerk.

maarten
Maarten Mol – Voorzitter (Chairman)

Ik ben Maarten, 20 jaar oud en tweedejaars FPS-student. Door mijn studie ben ik steeds meer gaan inzien hoe essentieel duurzaamheid aan het worden is in onze samenleving. Een van de onderwerpen die hierbij aan bod is gekomen is het voedselvraagstuk.
Geïnspireerd door een aantal interessante colleges hierover heb ik besloten dat ik hier zelf ook iets mee wilde doen. Door een aantal, door de Benelux verspreide,  vrienden kwam ik op het idee van de groentetas. Dit zijn mijn studiegenoten en ik vervolgens gaan uitwerken tot een uitvoerbaar plan voor de omgeving Science Park. Waardoor we op dit moment hier zijn beland.

esther
Esther Bos – Penningmeester (Treasurer)

Ik ben Esther en ik ben 21 jaar. Twee jaar geleden ben ik future planet studies gaan studeren aan de UvA uit nieuwsgierigheid naar duurzaamheid en de uitdagingen waar we op dit moment in deze  wereld voor staan. Een van de uitdagingen waar we voor staan is het voedselvraagstuk. Ik hoop met FAVA bij te kunnen dragen aan de oplossing van het voedselvraagstuk, omdat we met FAVA inzetten op duurzame groente en fruit. Dit kan zowel biologische groente en fruit zijn, als niet-biologische groentes en fruit van B-kwaliteit (die anders niet in de supermarkt verkocht zouden worden). Ik ben de penningmeester van FAVA en ik verheug me erop om me te kunnen verdiepen in de mogelijkheden om een duurzaam groente- en fruit pakket te kunnen samenstellen voor een toegankelijke prijs.

thya
Thya van den Berg – Secretaris (Secretary)

Ik ben Thya en ik ben 19 en ik studeer Future Planet Studies. Als ik tegenwoordig op welk medium dan ook kijk, lees of luister, wordt ik geconfronteerd met het feit dat het systeem voor voedseldistributie niet goed werkt. Wij exporteren graan naar het ene land en importeren vervolgens weer graan van het andere. Een deel van de wereld heeft slecht toegang tot voedsel, of alleen toegang tot slecht voedsel. Doormiddel van dit initiatief, de FAVA, wil ik een begin maken aan een verandering in dit systeem. Er zijn veel systemen die ik zou willen veranderen, maar voedsel is en blijft een van de primaire levensbehoeften, een van de dingen waar we niet omheen kunnen en dus de beste plek om te beginnen.

ik
Mayke Nieuwkerk – PR Manager

Ik ben Mayke Nieuwkerk, ik ben 18 jaar en tweedejaars Future Planet Studies student. De reden dat ik FPS ben gaan studeren, is dat ik vind dat we te veel in een ‘nemen’-maatschappij leven. Ik wil graag iets teruggeven aan de natuur en iets moois achterlaten op deze wereld. Dit zijn ook enkele van de redenen waarom ik met studiegenoten  de FAVA heb opgericht. Ik ben de PR-manager van Fruit And Vegetables Amsterdam, omdat ik het leuk vind om ons bedrijf en onze visie bekend te maken onder studenten en andere geïnteresseerden. Ook vind ik het mooi om aan de buitenwereld te laten zien dat alle kleine beetjes helpen en dat initiatief nemen het waard is. De reden dat de functie als PR-manager me verder aanspreekt, is dat ik mijn creativiteit er goed in kwijt kan, zoals bij bijvoorbeeld het maken van het logo of de flyers en andere vormgeving van ons bedrijf. Ik hoop met ons bedrijf te bereiken dat men zich meer bewust gaat bezighouden met duurzaam en gezond leven.

casper
Casper Borgman – Social media

Ik ben Casper, eveneens 20 jaar oud en tweedejaars Future Planet Studies student. Ik volg de major aardwetenschappen. De wereldproblematiek heb ik altijd al interessant gevonden, vandaar ook de keuze voor FPS. Maar hoe boeiend FPS ook is, ik heb altijd zelf al wat willen ondernemen om de wereld iets duurzamer te maken. FAVA biedt voor mij de kans om dit waar te maken. Door duurzame groenten te verkopen dragen wij ons steentje bij aan een duurzamere wereld.
Bij FAVA ga ik over de sociale netwerken en ik stel iedere week recepten voor jullie samen om van jullie groenten te maken. Maar natuurlijk werken we allemaal samen om FAVA goed en vertrouwd te maken bij jullie.

Fruit and Vegetables Amsterdam zet een eerste stap in de richting van een duurzame maatschappij. Wij laten zien dat initiatief nemen werkt!

 

Plaats een reactie